perfume-plus.gr > FRAGRANCES – NOTES

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΑΣ!
Νότες Αρωμάτων από το Giovanni Benetti 

Εσπεριδοειδή : Στην αρωματοποιία , εδώ περιγράφουμε όλο το φάσμα των εσπεριδοειδών , hesperidic φρούτα (Hesperidia), το όνομά του από τις Εσπερίδες, τις νύμφες από την ελληνική μυθολογία. Αυτά είναι τα φρούτα ή από τα εσπεριδοειδή  η μυρωδιά των πρώτων υλών κυρίως λουίζα και lemongrass  μερικά είναι από τα πιο αρχαία συστατικά στην αρωματοποιία μαζί με τις ρητίνες. Οι πιο σύγχρονες παραλλαγές, όπως φρουτ, γκρέιπφρουτ, yuzu και hassaku, είναι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της εκχύλισης αρωμάτων.
Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών που εκφράζονται στις περισσότερες περιπτώσεις να διατηρούν την  εγγενή φρεσκάδα τους. Το Petitgrain αποτελεί εξαίρεση, καθώς προέρχεται από την απόσταξη ατμού από τα κλαδιά και τα φύλλα της πικρής πορτοκαλιάς.
Τα εσπεριδοειδή παρέχουν μια αναζωογονητική και effarvescent ποιότητας αρώματα, αντιπροσωπεύοντας την κορυφή  που γαργαλάει τη μύτη μας με ευχαρίστηση. Είναι χρήσιμο για καθαρίσετε το μυαλό σας και να νιώσετε ηλιόλουστη και αισιόδοξη, προσδίδοντας έναν αέρα κομψότητας ευκολίας  και καθαρότητα.
Το Περγαμόντο ειδικότερα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κλασικού τύπου Eau de Cologne.


ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Φρουτώδεις : Νότες πέρα ​​από τα εσπεριδοειδή (τα οποία σχηματίζουν μια κατηγορία από μόνα τους) έχουν γίνει τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, και αξίζουν μια κατηγορία μόνα  τους.
πλήθος προϊόντων  έρχονται σε ένα ονειρεμένο κήπο δημιουργώντας έναν ζωηρό παλμό  στη αίσθηση της φρεσκάδας την δροσιάς το πάθος , σκέτη απόλαυση ας δούμε μερικά , Βερίκοκο ,κεράσι , μαύρο μούρο, μπανάνα, καρύδα , μαύρη σταφίδα σύκο, φιστίκι , αμύγδαλο κ.λ.π..
Κατά κανόνα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ανθεκτικά σε διαδικασίες απόσταξης και εκχύλισης, λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού νερού στο φυσικό τους make-up, και παραμένουν ένα ανακατασκευασμένο συμπλήρωμα  στα αρώματα. Η επίδρασή τους κυμαίνεται από το δροσιστικό στο χυμώδεις, σε όλη τη διαδρομή προς την κλεισούρα του  μυστηριώδους.
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν μια λεπτή υφή και μια αναζωογονητική αίσθηση στα αρώματα. Τα Φρούτα κυρίως είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην άνθινη  κατηγορία φρούτων,  ενώ το ροδάκινο και δαμάσκηνο ήταν τα βασικά συστατικά σε «βάσεις» κλασική αρωματοποιοί »(όπως το περίφημο Persicol).
Οι ξηροί καρποί στα  αρώματα περιλαμβάνουν συνήθως το πολύ δημοφιλές αμύγδαλο (μερικές φορές συγχέεται με την κερασιά το οποίο είναι ένα ηλιοτρόπιο και πιο συχνά ακολουθείται από τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται για ηλιοτρόπιο και μιμόζα ανακατασκευές), τα φιστίκια (όπως σε Bois Farine), φουντούκια (όπως σε Πραλίνα de Santal και Mechant Loup). Είναι όλες οι μίξεις .Τα καρύδοειδή   μπορεί να είναι όμορφες βάσεις  σε πιο αιθέρια ή γήινα υλικά, όπως το βετιβέρ.


Λουλούδια : Μια αυτονόητη κατηγορία των   αρωμάτων , η ποιο αστραφτερή όαση  μυρίζοντας αρωματικά άνθη, σε έναν απέραντο κήπο όπου αναδύεται η μίξη από άνθη λεμονιού , πορτοκαλιάς πλούσια σε απόχρωση:  οι αποχρώσεις κρασί σε φρέσκα τριαντάφυλλα και η μορφή σκόνης, αμύγδαλο σε όλη τη διαδρομή μέσα από το βερίκοκο μυρωδιά του Osmanthus, οι πινελιές λεμονιού της μανόλιας και οι καραμελέ  πτυχές της λεβάντας, τα λουλούδια μπορούν να παρουσιάσουν έκπληξη  που ποτέ δεν παύουν να συναρπάζουν όχι μόνο τα έντομα, αλλά τους  ανθρώπους επίσης.
Πολλά από τα λουλούδια που παρέχονται μέσα από φυσικές πηγές: Rose και γιασεμί είναι εμφανώς βραβευθείς για τα ασύγκριτα αποστάγματα τους, που παρέχονται μέσα από πολλές διαφορετικές τεχνικές (εκχύλιση με διαλύτη, enfleurage, αποστάγματα). Τα άλλα φυσικά εκχυλίσματα λουλουδιών περιλαμβάνουν ρόδο, λεβάντα, osmanthus, immortelle, ylang και κατιφέ.
Άλλα άνθη  αρνούνται να δώσουν το πυρήνα στο άρωμά τους, ή η απόδοση τους είναι τόσο λεπτή ώστε να αναπαράγει το άρωμα στο εργαστήριο. Ηβιολέτα  λωτού και το νούφαρο παράγουν μια απόλυτη βάση , αλλά είναι πολύ ακριβά και η απόδοση είναι τόσο μικρή ώστε μόνον εξειδικευμένες βιοτεχνίες  , μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να τα χρησιμοποιούν.
Τα ακόλουθα άνθη  συνήθως ανακατασκευάζονται  στο εργαστήριο μέσω διαφόρων συνθετικών μορίων: φρέζια,  κρίνος της κοιλάδας, μιμόζα, ηλιοτρόπιο, βιολετί νάρκισσος, υάκινθος …
Οι λουλουδένιες  μυρωδιές προσθέτουν μια ρομαντική και συχνά γυναικεία πινελιά σε μια σύνθεση, αυξάνοντας την αίσθηση της φυσικής, αναζωπυρώνουν τις φευγαλέες νότες σε ένα μωσαϊκό όπου όλα έχουν τη θέση τους και την άμβλυνση ορισμένων από την βαρύτητα όπως ρητίνες και βάλσαμα.
Τα Λουλούδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικογένεια αρώματος, αλλά καταφέρνουν να εισέλθουν σχεδόν σε όλες τις αρωματικές συνθέσεις σε μία ή την άλλη μορφή, από το ελαφρύτερο eau de Cologne.


Λευκά λουλούδια : Αυτή είναι μια υποομάδα εντός της ομάδας λουλουδιών , λευκά  λουλούδια  είναι η ολοκληρωμένη βάση στο  άρωμα . Λευκά λουλούδια, αναφερόμαστε σε άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, γαρδένια,
τεμπέρι, frangipani κ.λ.π..
Κρίνος της κοιλάδας, αν και λευκό χρώμα, έχει χαρακτηριστεί ως «πράσινο floral», διότι στερείται μερικά
από τα χαρακτηριστικά των άλλων λευκών ανθών και μοιράζεται πτυχές με άλλα μέλη των πράσινων λουλουδιών ομάδες : υάκινθος και νάρκισσος.
Τα Λευκά λουλούδια έχουν το  πιο ναρκωτικό άρωμα όλων των λουλουδιών. Πλούσια  και πραγματικά μεθυστικό, απλά μαγευτικό σχεδόν ένας κωδικός για την έντονη θηλυκότητα σε κάθε άρωμα που πρωταγωνιστή το γιασεμί , γαρδένια, κρίνος, ινδόλη ,άνθος μανταρινιάς ,πορτοκαλιάς, τουμπερόζα, λευκό καπνού, αιγόκλημα, κ.λ.π..


Πράσινα – Βότανα : Με τον όρο «πράσινο» αναφερόμαστε στις βάσεις  των σπασμένων φύλλων και τα φρεσκοκομμένο χόρτα, τα οποία αποπνέουν μια πικάντικη ποιότητα. Σε αυτή την κατάταξη συναντάμε μερικά από τα κλασικά πικάντικα αποστάγματα, όπως γάλβανο, τα οποία είναι στην πραγματικότητα μια ρητίνη από ένα ψηλό τύπο χόρτου με αντιστήριξη, με διαπεραστικά πικρό πράσινο προφίλ οσμής.
Φύλλο συκής  ,φύλλα βιολέτας είναι ένα σύγχρονο πράσινο «φύλλα»   το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Δίνει ένα υδατικό αισθάνεσαι ότι σου θυμίζει το φρεσκοκομμένο αγγούρι σε πολλές συνθέσεις. Μια υποκατηγορία  ​​είναι τα φύλλα τσαγιού   που εμποτίζουν τα μείγματα με μοναδικό αρωματικό προφίλ σύμφωνα με τις οποίες την  ποικιλία αυτή παίρνει ο αρωματοποιός (πράσινο, κόκκινο, λευκό, μαύρο, κλπ).

Τα βότανα αναφέρονται ως «αρωματικές νότες» από τους αρωματοποιούς. Αυτά περιλαμβάνουν τα βότανα που γνωρίζουμε από το μαγείρεμα, όπως το δενδρολίβανο, θυμάρι, μέντα, εστραγκόν, μαντζουράνα, μάραθο, βασιλικό (η οποία θεωρείται μια πικάντικη νότα χάρη στον ευγενή περιεχόμενο  τους) φασκόμηλο, γλυκάνισο. Άλλοι, όπως Αρτεμισία, calamus,   νάρδος (jatamansi) έχουν έντονα ποώδη ποιότητα που είναι τόσο διακριτικό που  χαρακτηρίζουν αμέσως τις συνθέσεις στις οποίες εισέρχονται.
Η Φτέρη είναι του όρου άρωμα fougère  το οποίο   προέρχεται  από τη φύση (φτέρες έχουν οι ίδιοι την ελάχιστη μυρωδιά), αλλά από μια ιστορική «συμφωνία» μεταξύ λεβάντα-βρύα-κουμαρίνης, που επινοήθηκε για να παράγουν το μυστηριώδες σημείωμα από ένα καταπράσινο υγρό δάσος. Το αρχέτυπο αυτού του τύπου του αρώματος είναι Fougère Royale από Houbigant, που δημιουργήθηκε από τον Paul παρκέ το 1882. Το αποτέλεσμα ήταν μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, με ξυλώδη, υγρό και δροσερό χαρακτήρα, για την ίδρυση Fougères ως πεμπτουσία . Η υποκατηγορία των αρωματικών Fougères, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και τα βότανα, εφαρμόζουν  την κλασική δομή, είναι ίσως η πιο πυκνοκατοικημένη αρσενική κολόνια.


Μπαχαρικά : Η ομάδα μπαχαρικά είναι μια γνωστή κατηγορία  αρωμάτων , χάρη κυρίως στη μακροχρόνια ένταξή τους στα τρόφιμα. Μερικά από αυτά έχουν εξέχουσα θέση στη κουζίνας , όπως κανέλα, πιπέρι, γαρίφαλο, κόλιανδρο, το τζίντζερ, κύμινο και το πολύ απαλό σε  ροζ απόχρωση   πιπέρι. Αληθινή μπαχαρικά, είναι πάντα αποξηραμένα, αλλά υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν μια πικάντικη tang σε αυτά, όπως η ρίγανη. Αυτά  μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο νωπά ή ξερά.
Τα μπαχαρικά ταξινομούνται ως «ζεστά / short» (έντονα και καύση για σύντομο χρονικό διάστημα), όπως η κανέλα,  (ήπια, δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς και όχι καύση, με παρατεταμένη επίγευση), όπως το  κόλιανδρο, κύμινο και κάρδαμο. Αυτό βοηθά τον αρωματοποιό να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά το χειρισμό στα μπαχαρικά ανάλογα με αντίληψη του  ενός αρώματος. Μπορούν να συνδεθούν με παρόμοια υλικά για να ενισχύσουν το μήνυμά τους, ώστε να παρέχουν ένα στοιχείο με παραπλήσια τοποθέτηση.


Δάσος : Ξυλώδεις νότες είναι κάτι το αξιόπιστο και εύπλαστο, ένα είδος του Jack στο κατάστρωμα ενός ειδικευμένου αρωματοποιού , παρέχοντας το κάτω μέρος μιας σύνθεσης και την ενίσχυση των άλλων στοιχείων, σύμφωνα με το οσφρητικό προφίλ τους. Πολύτιμες  μερικές από τις νότες μπορεί να χρησιμεύσουν  ως μια κορυφαία   ή μεσαία νότα, τριανταφυλλιάς.
Το προφίλ η μυρωδιά των ξύλων κυμαίνεται   στα διάφορα δέντρα. Μερικοί απ ‘αυτούς μπορεί να είναι της πίσσας και φαινολικές μυρωδιές, όπως guiacwood. Επίσης είναι λιτές και θυμίζουν μια περίπτωση νέων, μολύβια, σκεφτείτε ξύλο κέδρου. Άλλοι εξακολουθούν να είναι κρεμώδης, γαλακτώδης, nuzzling με  βαθιά μαλακά, όπως το σανταλόξυλο. Και υπάρχουν και εκείνες οι νότες που είναι τόσο ατομικές ώστε να μπορούν να χαρακτηρίζουν την όλη σύνθεση είναι τόσο πλούσια ώστε να περιλαμβάνει  οσμή καρυδιού, ξυλώδη, κλεισούρα, ακόμη και καμφοράς μυρωδιές. Ή σκεφτείτε πόσο πεύκο ή έλατο μας θυμίζει σε συγκεκριμένες εποχές, χάρη στις ενώσεις τους.
Το Vetiver και πατσουλί είναι ενδιαφέρουσες εξαιρέσεις στην ομάδα από τις  ξυλώδης  νότες, το γεγονός ότι το vetiver είναι στην πραγματικότητα ένα χόρτο με ένα περίπλοκο σύστημα ριζών και το πατσουλί είναι το φύλλο της Ανατολής  από θάμνο, αλλά το προφίλ τους η μυρωδιά τους είναι ξυλώδες, εξ ου και η ταξινόμηση. Ξυλώδεις νότες είναι κατ ‘εξοχήν ο τομέας των ανδρικών αρωμάτων, χάρη κυρίως στην ισχυρή ένωση τα δέντρα φέρνουν στο μυαλό και λιγότερο λόγω της μυρωδιάς τους.
Βρύα περιλαμβάνουν μια υπο-ομάδα, καθώς αποτελούνται από παρασιτικούς οργανισμούς λειχήνες που αναπτύσσονται σε δέντρα, όπως τα βρύα (Evernia prunastri) και βρύα δέντρο (Evernia furfuracea).
Βρύα είναι μελανά-πικρά στο άρωμα, με μια βαθιά, διατάραξη   σκοτεινά πράσινα, αναπαράγονται στο πάτωμα του δάσους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Για το λόγο αυτό, από όπου και αν εμφανώς χρησιμοποιηθεί ως η ραχοκοκαλιά των οικογενειών chypre και fougère αρωμάτων. Πράγματι, τα βρύα είναι ένα πόδι της τριάδας των συμφωνιών που αποτελούν το σκελετό των δύο αυτών κατηγοριών. Οι ιδιότητές τους γείωση, σκεπτικός, εσωστρεφείς και απειλητικά αισθησιακό, δίνοντας ρετρό αρώματα για μια ξεχωριστή ποιότητα.


Γλυκά  : Τα γλυκά στα «καλοφαγάς» αρώματα είναι μια υποδιαίρεση της Ανατολικής ομάδας αρωμάτων  στη δεκαετία του 1990 και του 2000. Αυτά τα αρώματα, έχουν φτιαχτεί  σε μεγάλο βαθμό από βανίλια, θυμίζουν foody μυρίζουν  ειδικά με τα γλυκά και τα επιδόρπια  που κυμαίνονται από τη σοκολάτα  φρέσκια κρέμα γάλακτος και καραμέλα ,μυρωδιές με  εξωτικές  συνταγές, όπως αμυγδαλωτά, κρέμα καραμελέ,  δημοφιλές cupcakes και λαστιχωτό μαντολάτο.
Η πρώτη επιτυχημένη «καλοφαγάς» άρωμα ήταν άγγελος με την έναρξη του 1992, η οποία παρήγαγε μία  καραμέλα και σοκολάτα με  επίδραση μέσω της χρήσης αιθυλικής  μαλτόλη (η μυρωδιά του μαλλί της γριάς / καραμέλα ζάχαρη), φυσικό πατσουλί (η οποία έχει μια πτυχή κακάο), παράλληλα με βιομηχανικό πρότυπο αιθυλοβανιλλίνη. Από εκέι και πέρα, η δεδομένη εμπορική επιτυχία του αγγέλου, επιδόρπιο μυρίζει , ακμάζει και αυτή η ομάδα των είναι από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη αρωματοποιία.
Χρησιμοποιούνται κυρίως σε γυναικεία αρώματα, τα οποία μπορούν πιο εύκολα να συμπεριλάβουν  γλυκιά σημειώσεις,  οι οποίες  δεν αποκλείονται από το αρσενικό ή από κοινόχρηστες μυρωδιές.
Αυτά   παράγουν ένα αίσθημα ευφορίας ένα  παιχνίδι, της γεύσης και της οσμής. Μπορούν να μας κάνουν να δούμε τα αρώματα μας με έναν εντελώς νέο τρόπο και να είναι ενδιαφέρουσα όταν χρησιμοποιείται από έναν εξειδικευμένο αρωματοποιό που μπορούν να χειριστούν και  να δημιουργήσουν όλο και πιο σύνθετα αρώματα.


Ρητίνες και Βάλσαμο : Οι πρώτες ύλες που εμπίπτουν κάτω από την ομπρέλα με ρητίνες και βάλσαμα είναι από τα πιο αρχαία συστατικά των αρωμάτων, τα συναντάμε συχνά με βάση την οικογένεια των ανατολίτικων αρωμάτων. Αυτές οι εταιρείες κατατάσσονται σε διαφορετικά  οσφρητικό προφίλ ανάλογα με τις  αρωματικές τους ιδιότητες.
Μαλακό βαλσάμικο-μυρίζοντας τα συστατικά περιλαμβάνουν βανίλια, benzoin, το βάλσαμο του Περού. Έχουν ένα απαλό τόνο, με έντονο χαρακτήρα που καθορίζουν τα λουλούδια και διαρκούν περισσότερο, και χάρη στις ιδιότητές τους όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες,  παράγουν τις ημι-Ανατολίτες ή τις florientals (σε συνδυασμό με το πλούσιο φυτικό αποστάγματα).
Ρητινώδη βαλσάμικο είναι τα συστατικά που περιλαμβάνουν opoponax, λιβάνι / olibanum, μύρο, σημύδα πίσσα, elemi και Styrax. Τα υλικά αυτά είναι βαθύτερα, με ένα  παρατεταμένο μονοπάτι που προσθέτει πρωτοτυπία και προβολή σε μια σύνθεση. Δεδομένου ότι οι ίδιοι προέρχονται από το φλοιό των δέντρων με τη μορφή κρυσταλλοποιημένης   ρητίνης  «δάκρυα» που μπορούν να ενωθούν πολύ καλά με ξυλώδη αρώματα…


Ποτά : Αρώματα που συχνά αναδημιουργούν  τη μυρωδιά από  δημοφιλή ποτά σε κάποιο μέρος του τύπου τους, από το εορταστικό άφρισμα της σαμπάνιας και το καραμελωμένο toasty , γεύση της Coca Cola, με τις τροπικές απολαύσεις της Pina Colada ή την κρεμώδη υφή ενός καλού φλιτζανιού  καπουτσίνο.
Η αξιοποίηση των συστατικών που αποτελούν μέρος της συνταγής για ένα συγκεκριμένο ποτό (Coca Cola, για παράδειγμα, στην οποία χυμό λάιμ, το εκχύλισμα βανίλιας, κανέλας, νερολί, πορτοκάλι, κόλιανδρο και το χαρακτηριστικό μοσχοκάρυδο σε περίοπτη θέση)
Η ένωση ορισμένων πρώτων υλών με μυρωδιές που γνωρίζουμε από τα ποτά   το κρασί  ή το τζιν τα  συνθετικά μόρια τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα ποτά με νότες στα αρώματα παρέχουν ένα σαρκώδη, ορεκτικό αποτέλεσμα, συχνά σε συνδυασμό με φρουτώδη floral μείγματα ή «καλοφαγάς» αρωματικές ουσίες που δελεάζουν τους γευστικούς   καθώς και τα ρουθούνια.

EnglishGreek